Voorrang sleutelberoepen

Bij Vesteda vinden we het belangrijk dat mensen met een sleutelberoep*, zoals de verpleegkundige, juf/meester, politieagent en brandweerman/-vrouw in de stad blijven wonen. Wij streven ernaar om kandidaat-huurders met deze cruciale beroepen te ondersteunen bij het vinden van een betaalbare huurwoning. Als u of uw partner werkzaam is in een sleutelberoep*, kunt u dit aangeven op het inschrijfformulier. Het is echter belangrijk op te weten, wanneer u uw interesse uit op een woning, dat u dient te beschikken over een jaarcontract of vast contract.

*Hoewel het hebben van een sleutelberoep van groot belang is, biedt dit geen garantie op het verkrijgen van een specifieke woning. Wij houden namelijk rekening met diverse voorrangsgroepen, naast sleutelberoepen. Bovendien zijn er meer personen die tot de voorrangscategorieën behoren dan er beschikbare woningen zijn. Zo proberen wij onze kandidaat-huurders zo eerlijk mogelijk te helpen bij het vinden van een passende huurwoning in de huidige woningmarkt.

Indien u een vast contract of jaarcontract (geen zzp’er) heeft voor minimaal 28 uur per week en een van de onderstaande beroepen uitoefent, komt u mogelijk in aanmerking om met voorrang te reageren ten opzichte van andere kandidaten die niet over enige vorm van voorrang beschikken.

Onderstaande beroepen vallen onder sleutelberoepen:

Zorg

  • bevoegd verpleegkundige;
  • bevoegd verzorgende IG;
  • gezinscoach jeugd, gezinsmanager jeugd;
  • begeleider gehandicaptenzorg;
  • doktersassistent, apothekersassistent, operatieassistent;
  • praktijkondersteuner huisarts;
  • anesthesiemedewerker.

Onderwijs

  • bevoegd leerkracht primair onderwijs (ook speciaal onderwijs);
  • bevoegd docent voortgezet onderwijs (eerste- of tweedegraads).

Politie

  • een functie in de uitvoering volgens het Landelijk functiehuis Nederlandse Politie.

Een (midden) huurwoning moet betaalbaar zijn en blijven voor mensen met een sleutelberoep. Daarom is een goede match tussen uw woonwensen, uw budget en de hoogte van de huurprijs belangrijk.

Goed nieuws: uw onregelmatigheidstoeslag mag u meerekenen bij het maandinkomen. Let op! We rekenen met een jaargemiddelde. Lees op onze website een uitgebreide uitleg over onze inkomensvoorwaarden.

Huurprijs per maandAantal huurdersBruto norminkomen per maand
Meer dan €1.00013.5 x de huur
Meer dan €1.00024 x de huur

Interesse?

Geef tijdens de start verhuur uw woningvoorkeur(en) aan op het digitale inschrijfformulier. Voeg de gevraagde documenten toe en noteer bij de inkomensgegevens ook uw onregelmatigheidstoeslag. Uiteraard moet ook worden voldaan aan alle andere (inkomens)criteria voor deze woningen. Deze criteria staan vermeld op onze website.

Privacy

De privacyverklaring van Vesteda is van toepassing op deze website.